1.…yüzde 40 seker olan bir seker su karışına ,karışımdaki seker miktarı kadar su, su miktarı kadar seker ekleniyor.son durumdaki karışımdaki seker oranı yüzde kaçtır…50

2.sütten agırlığıın yüzde 10 u kadar kaymak,kaymaktanda agırlığının yüzde 80 i kadar tereyag elde ediliyor.4 kg tereyagı için kaç kg süte ihtiyac vardır…,50

3.bir depoda bulunan peynir ve zeytinlerin toplam agırlığı 40 kgdır.peynırlerin yüzde 5 i ,zeytinlerin yüzde 6 sı çürümüştür.çürüyen peynir ve zeytinlerin toplam agırlığı 2.1 kgdır.buna göre başlangıcta depoda kaç kg peynir vardır…30

4.boş bardaga önce cay doldurulup 2 seker atıldığında seker oranı yüzde 25 oluyor.bu bagdağa 2 seker daha atılırsa son drumdaki şeker oranı yüzde kaç olur…40

5.seker oranı yüzde 10 olan 300 grlık bir pasta karışımın
yüzde 40ı un ve kalanıda sudur.bu karışımın su miktarı yüzde 100 artılırsa seker oranı yüzde kaç olur..