Genel

2015 Kasım TEOG Değerlendirmesi

2015 Kasım teog sınavlarını eğitimci Ragıp Şahin yorumluyor…

Teog sınavlarında 1.gün oturumları tamamlandı. İlk gün oturumlarında sırasıyla, Türkçe Matematik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 20’şer sorudan oluşan test sınavlarına girdi öğrenciler. 40’ar dakikalık oturumlar arasında 30’ar dakikalık molalar verildi.

Türkçe

Türkçe dersi soruları önceki yıllardaki sorulara göre biraz daha zordu diyebilirim. Kolay sorular da vardı ancak bu yıl Türkçe soruları belirleyici olabilir. Ancak yine ortalaması yüksek çıkacak derslerden olacaktır Türkçe.

Matematik

Matematik her zamanki gibi ortalaması en düşük olan ders olacaktır. Önceki yıllarda olduğu kadar çok basit soru yoktu diyebilirim. Ancak matematik dersi soruları genel itibarı ile zor değildi. 1-2 soru belirleyici ve eleyici olacağı tahminimin doğru çıktığı kanaatindeyim. Dikkat gerektiren birkaç soru vardı. Bu sorular 120 soruda 120 doğru yapan sayısında ciddi düşüş yaşanacaktır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Türkiye ortalaması en yüksek olan ders yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olacaktır kanaatindeyim. Belirleyici ders olmayacaktır.

Fen ve Teknoloji

Deneye dayalı bu ders ile ilgili gelen sorular da basit deney düzenekleri ile ilgiliydi. Deneyleri sebep ve sonuçları ile sonuçları etkileyen etmenlerin nasıl etki ettiği ile kavrayan öğrencilerin rahatlılıkla cevaplayabileceği sorulardı. Ancak doğer oturumlarda olduğu gibi full çeken öğrenci sayısını düşürecek tarzda sorular da vardı.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

Daha çok yoruma dayalı soruların bulunduğu bu derste 1-2 tane de bilgi gerektiren soru vardı.

Bu derste de hatalı yoruma sebep olabilecek soru vardı. Bu sorular full çeken sayısını azaltacak, en iyi liselere gidecek öğrencilerileri sıralayacaktır.

Yabancı Dil

Matematikle birlikten en düşük ortalamaya en büyük aday olan bu dersten yüksek net yapan öğrenciler arkadaşlarına göre avantaj sağlayacaklar.

Teog soruları ve cevap anahtarı yayın yasağı kalktığında burada olacak!

Yorumlarınızla teog değerlendirmelerinizi yazabilirsiniz…

DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Başa dön tuşu