Genel

KAZANIM TESTLERİ

Öğrencilerin ders sınavlarına, liselere giriş ya da üniversite sınavlarına hazırlanırken faydalanabilecekleri pek çok kaynak var. Peki en güvenilir ve fayda sağlayan kaynaklar hangileri? MEB bu alandaki boşluğu dark ederek uzun bir süredir kazanım kavrama testlerini pdf olarak kendi sitesinden yayınlıyor. Bu testler pek çok siteden indirilebiliyor. Testleri indirdikten sonra çıktısını alarak çözebilirsiniz aynı zamanda online olarak çözebileceğiniz bir site de mevcut.

Kazanım Kavrama Testleri Soru Cevap ve Çözümleri Sitesi

Eğitimin var olan seviyesini yukarı çıkartmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı bu alanda oldukça somut adımlar atmaya devam ediyor. EBA ile birlikte ortaya çıkan kazanım testleri, değerlendirme sınavları ve uygulamalar öğrencilerin ilgisini çekebilecek kalibrede. Öğrencilerin ders çalışma ortamlarına ek kaynak olmasının yanında keyifli bir süreci de beraberinde getiren EBA her yönüyle kusursuz bir çevrimiçi eğitimi vaat ediyor.

Eğitim öğretim müfredatına paralel bir şekilde hazırlanan ve öğrencilere sunulan EBA projesinin en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de şüphesiz kazanım testleri. Derslerinde zorluk yaşayan ve soru çözümüne ihtiyaç duyan öğrenciler için erişime açılan kazanım testleri başarı oranını da gözle görülür oranda arttırıyor.

HER BRANŞA FARKLI KAZANIM

Her branştan soruların bulunduğu kazanım testleri sadece ilgili senenin değil, geçmiş dönemlerin soru ve çözümlerini de bünyesinde barındırıyor. Örnek sorulara ve bu soruların çözümlerine ulaşmak isteyen öğrencilerin kesintisiz yararlanabileceği kazanım kavrama testlerinin farklı farklı özelliklere sahip olduğunu da belirtmek de fayda var. ilkokuldan başlayarak üniversite hazırlığına kadar geniş bir yelpazeye yayılmış olan testler öğrencilere ders çalışırken güzel zaman geçirmeyi de ilke edinmiş durumda.

Teknoloji ile soru çözün.

Tam da bu noktada devreye giren kazanım testlerinin yayımlandığı belli başlı internet siteleri öğrenci dostu tasarımları ile beraber eğitim sektörüne önemli katkılarda bulunuyorlar. ODSGM’de yer alan uzman ekipler tarafından hazırlanan soru içerikleri ve cevap anahtarları çevrimiçi ortamda yeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

LİSE GİRİŞ SINAVINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ÖZEL UYGULAMA

Özellikle teknoloji çağını iliklerimize kadar hissettiğimiz global dünyada öğrencilerin de teknolojik cihazlara olan yatkınlığının hepimiz farkındayız. Oldukça olağan bir gelişme olması ile beraber teknoloji içerisine giren öğrencilerin farklı yollara kayması da son derece normal bir gelişme. İşte bu noktada devreye giren eğitim ve bilgi iş birliği öğrencilerin belirlenen rotalar içerisinde kalmasını sağlıyor. 8. sınıf eğitimi alarak liseye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin tam konsantrasyon ile bunu yapmaları için kazanım testleri içerisinde her şey düşünülmüş durumda. Hem sözel hem de görsel içerikleri bünyesinde barındıran kazanım testleri her yönü ile öğrencilerin zekasını geliştirmeye yönelik bir konumda bulunuyor. Sınavlara hazırlanan gençlerin dikkatinin daha çabuk dağılacağının farkında olan internet sitesi sahipleri de bu durumun çözümlerini bulmuş durumda.

Görsel zekaya yönelik online test soru örneği

Öğrencileri çevrimiçi tutarak kazanım testlerini çözmesini sağlayan bu siteler hem internet üzerinde vakit geçirmeyi hem de soru çözme alışkanlığını öğrencilere kazandırmayı amaçlamış bir konumda yer alıyor. Ayrıca soruların video modülleri ile beraber çözümlerinin desteklenmesi ve hangi testi çözdüğünüzü güncel olarak takip edebilmeniz de oldukça pozitif etkiyi öğrenciler üzerinde bırakmaya yetiyor.

Kazanım Testlerini Çözerken Puan Toplayın

Her dersin her sınıfa ait olan kazanım testlerini bulmanızı sağlayacak bir sistem site sahipleri tarafından oluşturulmuş vaziyette. kazanim-testleri.com sitesinde yer alan pek çok ayrıntı öğrencilerin de yoğun ilgisine maruz kalıyor. Bilindiği üzere kazanım testlerini çevrimiçi ortamda çözmek ODSGM tarafından sağlanmıyor. Bilgisayarlarınıza ya da tabletlerinize PDF dosyası halinde indirerek dilediğiniz zaman sorular ile buluşma özelliği var olsa da çevrimiçi bir platformda bunu gerçekleştirmek öğrenciler için çok daha çekici bir hal almış durumda.

Testleri kaydetme şansı.

Hele bir de soru çözerken yarıştığınızı düşününce ders çalışmak çok daha cazibeli bir hale geliyor. Sitenin sağladığı yeniliklerin başında da zaten bu özelliği geliyor. Kayıt aşamasından başlayarak topladığınız puanlar hem kazanım testleri içerisinde ne kadar vakit harcadığınızı gösteriyor hem de arkadaşlarınız rekabet etmenizi sağlıyor. Siteye giriş yaptığınız andan itibaren puan kazanmaya başlıyorsunuz ve kazanım testlerini çözdükçe bu puanlarınız artıyor.

EBA TESTLERİ İLE YARIŞMACI RUH GERİ DÖNÜYOR

Yarışmacı ruhu öğrencilere küçük yaşlardan itibaren aşılamak isteyen kazanim-testleri.com internet sitesi ana temayı da oldukça sağlam bir şekilde oluşturmuş durumda. Site içerisinde zorlandığınız ya da kafanızın karıştığı herhangi bir problem de 7/24 iletişim kurma seçeneği de öğrencilere sunulmuş durumda. Hal böyle olunca ders çalışma ortamı adeta bir bilgi yarışmasına evrilme konusunda da zorluk yaşamıyor.

Özellikle üniversiteye giriş sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerinin kendilerini değerlendirme şansları da site içerisinde yayımlanan sorular ile beraber mevcut konumda bulunuyor. Öğrenciler için her ayrıntıyı düşünmüş durumda olan site farklı tarzda hazırladığı görselleri ile beraber de dikkatleri dağıtmamayı hedefliyor. Ders çalışırken hemen hemen her öğrencinin mola vermeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

Sosyal medya paylaşım seçeneği de sitenin içerisine entegre edilmiş durumda. Bu hesaplarınız üzerinden yapacağınız her paylaşım size ekstra puan kazandırmaya yetecek. Arkadaşlarınıza meydan okuma, kazanım testlerinde yarışma gibi seçenekler de bu eğlenceli ortamın sunduğu diğer avantajlardan sadece bazıları. Ders çalışırken yaşanacak her türlü konsantrasyon kaybının önüne geçmeyi pozitif şekilde başaran bu site için öğrenci dostu tanımlamasını yapmak gerekiyor.

TEKNOLOJİ VE EĞİTİM BİRLEŞTİ

Üniversiteye hazırlık sınıflarında olan öğrencilerin streslerinin çok daha üst seviyelerde olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle bu sınıflarda derslerin yoğunluğu, sürekli baskı altında hissetme, sınav kaygıları gibi sorunlar bu yaşlarda daha belirgin halde sezilebiliyor. Hal böyleyken internet üzerinde vakit geçirmek isteyen öğrencilerin daha keyifli bir çalışma programını hak ettikleri de gözle görülen bir gerçek.

Sınavlara hazırlanan öğrencilere tam sunum.

Kazanım testlerini çözüp arkadaşlarınız ile rekabet ederken size sunulan bu detaylar da tam bu sorunların üstesinden gelmenizi kolaylaştıracak cinsten. Ders çalışmayı teknoloji ile beraber yapıyor olmanız size ilerleyen hayatınız için de çok sayıda avantajı vaat eder seviyede. Nitekim üniversiteye giriş ile birlikte karşılaşacağınız farklılıklar size teknolojinin amaç olarak değil araç olarak kullanılması gerektiğini de öğretiyor. Teknoloji dünyasında yer alan her gelişmeyi takip etmek mümkün olmasa da bunu en yalın haliyle yapmayı başaran www.kazanim-testleri.com/ sitesi öğrencilerin büyük ilgisini göreceğe benziyor.

KAZANIM TESTLERİNE YENİ SOLUK

Kazanım testlerini çevrimiçi olarak veya PDF olarak indirip sorular ile mücadele edeceğiniz iki seçenek size ayrı ayrı sunulmuş durumda. İster dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde kazanım testlerini çözerek kendinizi değerlendirin isterseniz site içerisinde aktif konumdayken arkadaşlarınız ile yarışarak bunu yapın. Tercihin tamamen size kalması bir yana kazandığınız puanlar ile beraber oluşturduğunuz rozetler de soru çözümlemeyi bir oyun haline getirebilecek düzeyde.

Zevkli ders çalışma tamlamasının tanımı olan internet sitesinin kayıt aşamasının da sadece 10 saniye sürdüğünü belirtmek de fayda var. Site içerisinde uzun zaman geçireceğiniz çok net bir şekilde ortaya konmuşken site sahipleri kayıt aşamasında vakit kaybetmenizi tercih etmemişler. Her yönüyle oldukça başarılı bir uygulamanın altına imza atmayı başaran http://kazanim-testleri.com/ sitesi öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarını 180 derece değiştirecek seviyede bir yapıya sahip.

DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Başa dön tuşu