VİDEOLAR

İşte Sorularınız ve Çözüm Videosu

Bir haftadır sorularınıza cevap veremiyorum kişisel işlerimin yoğunluğundan… Ancak bu yazımızın içindeki video herkesin beklentilerine cevap verir ümidini taşıyorum…

Sizlerden ricamız sitemizde bulunan soru çözüm videolarını kaynak  belirterek paylaşmanızdır. Tamamen ücretsiz ve gönüllü bir hizmet veriyor olmamdan kaynaklı bu kadarcık bir isteğimi çok görüp geri çevirmezsiniz diye düşünüyorum…

Şimdiden herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum…

İŞTE SORULARINIZ… Çözüm videosu soruların altında

1)bir manav tanesini x liradan aldığı limonların 4 tanesini x/2 liradan satılıyor.buna göre manavın karı yüzde kaçtır?
2)5 tanesi 1kg gelen portakallar beşer beşer ayrıldığında 4 portakal dörder dörder ayrıldğında 3 portakal arrtıyor .tüm portakallar en az kaç gramdır?
3)ali ile mustafa aynı kazankatan birer tane alıyorlar ali parasının beşte birinin,mustafa ise parasının dörtte birinin kaldoığını görüyor.ilk durumda ali nin parası mustafa nın parasının kaç katıdır.?
4)bir öğrenci 28 tane kitaba 4620 lira vermiştir.kitapların bir kısmı 180 lira bir kısmı 150 liradır.fiyatı 150 lira olan kitaptan kaç tane almıştır?
5)bir gençlik kampında 30 öğrenciye 45 gün yetecek kadar yiyecek vardır.30 gün sonra kamptan 20 kişi ayrıldığında kampta kalanlara yiyecek kaç gün yeter?
6)bir torbada kırmızı ve beyaz bilyeler vardır.torbadaki kırmızı bilye sayısının 3 katı ,beyaz bilyelerin sayısının
5 katı olduğuna göre kırmızı bilye sayısı torbadakibilyelerin kaç katıdır?
6)bir tırtıl 79 metre yüksekliğindeki bir duvara gündüzleri 7 metre tırmanıp geceleri 3 metre aşağı kaymaktadır. buna göre tırtıl en erken kaçıncı gün duvarın üstüne çıkar?
7bir kuırbağa 40 metre yüksekliğindeki bir kuyudan gündüzleri 5 metre tırmanıp geceleri 2 metre aşağı kaymaktadır. buna göre kurbağa kaçıncı gün kuyudan çıkar ?

1. Bir miktar para 9 ve 15 yaşlarında 2 kardeşe yaşlarıyla orantılı olarak paylaştırılıyor. Aynı para kardeşlere 3 yıl sonra yine yaşları ile orantılı paylaştırılsaydı küçük kardeş şimdi aldığından 12 tl fazla alacaktı. Buna göre, paranın tamamı kaç tl dir?

2. Bir araba saatte 60 km hızla a saat, 70 km b saat yol alıyor.
a > b olduğuna göre, bu yolculuk sırasında arabanın ortalama hızı saatte kaç km olabilir? (60-62-65-66-69)

4 Yorum

DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Başa dön tuşu